El Ratpenat de Bacardí

L’emblema del Ratpenat de BACARDI figura a les etiquetes de tots els productes que porten el nom de la família BACARDI. D’acord amb la tradició familiar, el seu origen es remunta a 1862. Seguiu llegint per aprendre més curiositats sobre aquest conegut ratpenat!

Bacardí és un cognom usat com a marca comercial de la companyia de begudes alcohòliques fundada per Don Facundo Bacardí Massó, un emigrant de Sitges (província de Barcelona). Aquesta empresa va ser fundada a Santiago de Cuba el 1862 com és conegut mundialment. La seu internacional d’aquesta empresa està a Bermudes, però també té oficines a Miami i a Puerto Rico.

Després de la Revolució cubana, la companyia va traslladar les seves operacions a Puerto Rico. Té la destil·leria de rom més gran del món. Encara que la majoria de les operacions encara se centren a Puerto Rico, les oficines centrals (i la seu social) de la corporació se situen en les Bermudes on es va registrar com Bacardi Limited. La seva pàgina web no usa l’accent sobre la i final, moltes persones diuen Bacardi, mentre que unes altres continuen pronunciant Bacardí amb l’accent.
El 2005, el rom Bacardi era el segon licor més venut al món. A més del famós rom, la corporació posseeix les marques del vodka Grey Gosse, el Whisky Dewar´s i la ginebra Bombai Sapphire, entre uns altres.
Continúa sent una corporació familiar i privada. Al 2004, els beneficis de la companyia van ser aproximadament de 3.300 milions de dòlars americans.

L’emblema del Ratpenat de BACARDI figura a les etiquetes de tots els productes que porten el nom de la família BACARDI. D’acord amb la tradició familiar, el seu origen es remunta a 1862.

Segons la història familiar, una colònia de ratpenats habitava a les bigues de la destil·leria original a Santiago de Cuba. A la recerca d’una marca per al nou rom, l’esposa de Don Facundo, Donya Amalia, va suggerir usar un ratpenat com una imatge inconfusible per al producte. Poc després, es va arribar a conèixer com “el rom del ratpenat”.
En entrar a la primera destil·leria de BACARDI, Amalia va observar que al sostre hi vivia una colònia de ratpenats. Els ratpenats tenien un gran significat al món de Donya Amalia. Amant de les arts, sabia que pels Taínos, els ja desapareguts pobladors originals de Cuba, els ratpenats eren posseïdors de tots els béns culturals. I sabia que, entre la població local, estava estesa la creença que els ratpenats portaven salut, fortuna i unitat familiar.
La seva proposta era també realista i pragmàtica. A causa de l’alt nivell d’analfabetisme al segle XIX, un producte necessitava un logotip -una marca de fàbrica- fàcil de recordar per poder ser identificat i vendre’s. Molt aviat es van difondre per tota Cuba les notícies sobre els nous roms “añejos” amb carbó vegetal de Don Facundo: els roms acuradament envellits, generosos, foscos, grats al paladar, i un nou i miraculós rom lleuger que era suau, civilitzat i sorprenentment fàcil de beure. Però la mitologia del ratpenat també va ajudar. La notícia del Ratpenat de Don Facundo es va propagar paral·lelament a la fama dels seus roms suaus. El ratpenat – com van donar fe els cronistes locals- va conferir al seu rom bona fortuna i poders màgics.
 Avui, el Ratpenat de BACARDI és una figura benvinguda en els més de 170 països del món sencer on es gaudeix del rom BACARDI. És clar que la fórmula exclusiva de Don Facundo, la maduració amb carbó vegetal, i els processos d’envelliment són els que proporcionen al rom BACARDI la seva qualitat superior i la seva excel·lent suavitat. No obstant això, amb el Ratpenat com a marca de fàbrica, els roms han seguit incrementant la fortuna de la Companyia, portant-la a nous cims.

Fonts: Log-Art - Bacardí

Què t'ha semblat?:
Aquesta entrada s'ha publicat en Flash i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: El Ratpenat de Bacardí

 1. Vanessa Liebanes Cejudo diu:

  Em sembla molt interassant perqué aquest aticle conté molta informació sobre l’origen de una de les marques mès famoses de begudes alcohliques.

 2. Jo imagino que a (BATMAN)li agradaba
  molt beure RON BACARDI,per aixo s’hel
  va posar d’enblema.
  saluts a tothom
  rafel berenguera/bcn. Cat.

 3. ICH BIN DAVON UEBERZEUGT DAS
  (BATMAN) SEHR GERNE RON BACARDI
  GETRUNKEN HAT,DESWEGEN HAT AUCH
  DAS EMBLEM DER FLEDERMAUS UEBERNO-MEN
  GRUESSE AN ALLE
  RAFAEL BERENGUERA/GERMANY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>